banner 01

Noord Brabant

“Het gaat er niet om dat vrouwen een stem hebben. Iedere vrouw heeft een stem. Het gaat erom dat ze die stem ook gebruiken”. Een uitspraak van Meghan Markle gedaan op een eerdere wereld vrouwendag. En natuurlijk heeft ze gelijk. In een mannenmaatschappij moeten vrouwen zich kunnen laten horen. En gelukkig begint dat ook in de politiek door te klinken.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn er op dit moment 10 vrouwelijke lijsttrekkers. Waarvan Liane den Haan, Lilian Marijnissen, Sigrid Kaag en Lilianne Ploumen de belangrijkste zijn. Dit afgezet tegen het feit dat er in 2017 maar 4 vrouwelijke lijsttrekkers waren, betekent een hele verbetering. En wat mannen zich moeten realiseren is dat ze alles wat ze bereiken of bereikt hebben vaak niet gelukt was zonder de (onvoorwaardelijke) steun van hun partner.

Bij 50PLUS zijn de bakens inmiddels ook verzet. Behalve onze vrouwelijke Lijsttrekker Liane den Haan, hebben we in Brabant Adriana Hernández als Campagneleider en landelijk gezien een heel vrouwenteam dat de verkiezingscampagne heeft opgezet en uitgevoerd. Onze zichtbaarheid wordt met de dag beter en dat gaat hopelijk resulteren in meer zetels in de Tweede Kamer. Nog een week bikkelen en dan is het zover. Succes allemaal!

Roelof Jan Mulder,
voorzitter