banner 01

Noord Brabant

Roelof Jan MulderMet twee zetels in de gemeenteraden van vier grote steden in Brabant en één in Den Bosch en Bergen op Zoom is 50PLUS goed vertegenwoordigd. Met een zetel in de Provinciale Staten en twee in de besturen van de drie waterschappen betekent dat een belangrijke stem in de lokale en provinciale politiek. En dat kan nog veel beter worden. We lopen ons nu al warm in negen nieuwe gemeenten om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Het gaat om de gemeenten Bernheze, Veldhoven, Nuenen, Land van Cuijk, Roosendaal, Gilze en Rijen, Oosterhout , Heusden en Steenbergen.

Veiligheid en betaalbaar wonen

Wonen, veiligheid, armoedebestrijding, openbaar vervoer, controle op de WMO gelden etc. zijn belangrijke speerpunten voor 50PLUS. In Eindhoven werd bijvoorbeeld voorkomen dat buslijnen werden opgeheven en werd ingezet op een rechtvaardige uitvoering van de wet op het Persoonsgebonden Budget (PGB). In Tilburg wordt er op toegezien dat er voldoende betaalbare senioren- woningen worden gebouwd. Ook zet de partij zich in voor hen die financieel in de problemen zitten, bijvoorbeeld als ze maar een gedeeltelijke AOW hebben en bij de gemeente moeten aankloppen voor een aanvullende inkomensvoorziening. Zomaar een paar voorbeelden.

Koopkrachtbehoud en een goed pensioen!

Landelijk gaan we natuurlijk voor een goed pensioen en behoud van koopkracht. Dat er al jarenlang niet geïndexeerd werd (pensioenen verhogen met o.a. het inflatiepercentage) is een grof schandaal. Gepensioneerden hebben al meer dan 20% ingeleverd! En dat ook de komende jaren met die belachelijk lage rekenrente moet worden gerekend door de pensioenfondsen is helemáál niet uit te leggen. De fondsen maken al jaren prima rendementen op hun beleggingen en de berg geld waar ze op zitten wordt alleen maar groter, inmiddels meer dan 1600 miljard. Maar daar mogen ze niet aankomen van Minister Koolmees en Klaas Knot van De Nederlandsche Bank. Alleen een sterke politieke partij kan daar wat aan doen. En die partij moet 50PLUS zijn. Stem daarom op 17 maart op 50PLUS. Ook in uw eigen belang!

Roelof Jan Mulder,
Voorzitter 50PLUS Brabant.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meehelpen om een goed resultaat te bereiken? Meldt u aan bij onze secretaris Dick Schouw, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .
Voor meer informatie over de verkiezingscampagne, optredens op radio en TV, debatten etc. kijk op: www.50pluspartij.nl/agenda-50plus