banner 01

Noord Brabant

bozo1Goed nieuws voor onze partij. De politieke partij Steunpunt Bergen op Zoom is op vrijdag 2 oktober officieel toegetreden tot 50PLUS. In de prachtige trouwzaal van het stadhuis van Bergen op Zoom werd om 12.00 uur ’s middags door fractievoorzitter John Voets, vicevoorzitter 50PLUS Gerard van Hooft en voorzitter van de vereniging Steunpunt Bergen op Zoom Lyda Franken-Slagter, het convenant ondertekend waarmee symbolisch het huwelijk tussen Steunpunt en 50PLUS werd voltrokken.

 

Vooral nu we op 3 oktober een nieuwe lijsttrekker hebben gekozen in de persoon van Liane den Haan, die overigens bij de huwelijksvoltrekking aanwezig was,  en er nieuw elan binnen de partij gekomen is, is dit geweldig nieuws. Met het toetreden van Steunpunt tot 50PLUS komt het totaal aantal gemeenteraadszetels waarover we in Brabant beschikken op 11.  bozo2Voor fractievoorzitter John Voets was dit een vervulling van een wens die hij al een aantal jaren koesterde. Al in 2018 wilde hij met zijn achterban voor 50PLUS meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Maar het Hoofdbestuur was daar toen nog niet klaar voor. Met de in de tussentijd opgerichte eigen partij haalde hij vervolgens één zetel in de gemeenteraad. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds die tijd heeft John pogingen ondernomen om met zijn partij over te stappen naar 50PLUS en dat is nu dus gelukt.

Samen met oud- wethouder, pas beëdigd Burgerraadslid Piet van den Kieboom en fractiemedewerker Hans Vlak gaan ze in Bergen op Zoom 50PLUS op de kaart zetten. Wij heten ze van harte welkom en wensen ze veel succes.

Namens het bestuur van 50PLUS Brabant  

Roelof Jan Mulder, voorzitter 

bozo3