banner 01

Noord Brabant

pca1Op vrijdagavond 18 september organiseerde de afdeling Brabant van 50PLUS een Politiek Café met de bedoeling om kandidaat-lijsttrekker Liane den Haan beter te leren kennen. Zo’n 50 leden wisten de weg naar De Biechten in Rosmalen te vinden en werden bij aankomst meteen aan het werk gezet om een Politiek Enquete-formulier in te vullen waar men een mening kon geven over 40 actuele thema’s. De resultaten daarvan werden tijdens de avond bekend gemaakt.

Opmerkelijk was dat men massaal tegen de “app”” is (terwijl de TK-fractie voorstemde), men bijna unaniem vóór kernenergie is en dat men in meerderheid vóór de opvang van weeskinderen uit vluchtelingkampen is.

 

Nadat de voorzitter de avond officieel had geopend was het woord aan Liane den Haan. Zij  hield haar “maiden speech” voor een volle zaal met corona-afstanden. Ze gaf een beeld van wie Liane is zonder daarbij politieke standpunten te verkondigen.

pca2Uit de vragenronde die volgde werd duidelijk dat ze slechts na lang aarzelen ingegaan is op de uitnodiging zich kandidaat te stellen als lijsttrekker. Ook werd duidelijk dat als ze niet gekozen wordt ze verder niet beschikbaar is voor de lijst. Ze verwacht als lijsttrekker een goede campagne te kunnen voeren en mikt daarbij op minimaal 5 zetels (wat een geweldig resultaat zou zijn onder de huidige omstandigheden). Ze sloeg zich verder goed door de soms zeer kritische vragenronde heen en maakte een sterke en zelfverzekerde indruk.

Na de pauze gaf Rob de Brouwer (kandidaat voorzitter verkiezingsprogramma commissie) een uitgebreide toelichting met powerpoint presentatie van de 50PLUS belastingplannen zoals die aan de regering zijn aangeboden. Duidelijk werd ook dat die plannen nog niet met de achterban besproken zijn.

pca4Iets wat men schijnbaar ook niet van plan is met het nieuwe verkiezingsprogramma waaraan nu wordt gewerkt. Vooralsnog is het blijkbaar aan het HB om het verkiezingsprogramma vast te stellen en niet aan de leden…….

Ruim voor tienen zocht men de bar op en werd er nog lang nagepraat. Al met al een goed verlopen interessante avond met louter tevreden gezichten. Voor herhaling vatbaar.

Dick Schouw

Secretaris 50PLUS Noord-Brabant

 

(Foto’s credits; Liane den Haan)