banner 01

Noord Brabant

Henk de Wert 2Na het aftreden van Edmond van Oijen bestaat het bestuur van 50PLUS Brabant op dit moment uit zes personen. Idealiter zouden dit er zeven moeten zijn. We zijn er dan ook blij mee dat we Henk de Wert uit Breda bereid gevonden hebben de plek van Edmond in te nemen. Henk stond als eerstvolgende op de kandidatenlijst voor het provinciebestuur.

Henk heeft een schat aan politieke ervaring. Op dit moment is hij fractiemedewerker bij de gemeenteraadsfractie van 50PLUS Breda. Daarvoor was hij burgerraadslid. Veel ervaring heeft hij in eerste instantie opgedaan bij een van de andere grote partijen in Brabant. Toen dat niet meer beviel is hij overgestapt naar 50PLUS. Behalve politiek actief is deze bezige bij ook actief op allerlei andere fronten.

Zo is hij voorzitter van de Fanfare Fidelis Breda, die in 2019 nog heeft opgetreden voor koning Willem Alexander en de president van Polen Andrzey Duda, ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bevrijding van Breda door de Poolse soldaten. Daar is Henk behoorlijk trots op.

Verder is hij bestuurslid van de Federatie van Bredase Verenigingen voor Blaasmuziek en voorzitter van carnavalsvereniging Haagse Beemden (CC Giegeldonk).

Kortom met Henk de Wert hoopt het bestuur een actieve en ervaren bestuurder te hebben binnen gehaald waar we in de toekomst nog veel plezier van kunnen beleven. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe bestuursuitdaging.

Roelof Jan Mulder,
Voorzitter