banner 01

Noord Brabant

Roelof Jan Mulder

Op donderdag 14 mei werd voor het eerst in de geschiedenis van 50PLUS Brabant een videoconferentie gehouden. Alle kaderleden van 50PLUS in Brabant, ongeveer 40 gemeenteraadsleden,

Statenleden, bestuurders van waterschappen, fractievolgers,  bestuursleden van ondersteuningsfracties en onze Europarlementariër zaten achter hun PC, laptop of ipad om half negen klaar om aan de conferentie deel te nemen.

Een experiment, dat wel. Want we hadden dit nooit eerder gedaan. Maar nood breekt wet en het bestuur van Brabant wilde alle kaderleden informeren over de thans ontstane situatie en met hen sparren over de toekomst. 

Kandidaatstelling Hoofdbestuur

Hoofdpunt van de vergadering was de kandidaatstelling voor het nieuwe HB. Het huidige HB treedt per 1 augustus af. Op die dag wordt digitaal een nieuw HB gekozen. Kandidaten daarvoor kunnen zich tot 22 mei aanmelden op het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zie voor verdere informatie de landelijke website van 50PLUS. Belangrijk om te weten is dat wij in Brabant over een relatief groot potentieel aan leden beschikken. Dat kan bij een digitale stemming wel eens uiterst belangrijk blijken te zijn.

Zeker als ieder lid bereid is zijn of haar stem uit te brengen. De voltallige vergadering was het er donderdag over eens dat voorkomen moet worden dat de verantwoordelijken voor de huidige crisis binnen de partij in de toekomst een functie in het Hoofdbestuur gaan vervullen . En daar kunnen wij zelf wat aan doen. Bijvoorbeeld door u kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie of iemand bij het bestuur aan te bevelen voor zo’n functie. Indien u zich wilt aanmelden of dit inmiddels al gedaan heeft, meldt dit dan bij het bestuur van Brabant.

Dat kan bij de secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of de voorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het bestuur kan uw kandidatuur dan ondersteunen. Bovendien kunnen wij u op de website van de provincie ruimte bieden om u te profileren.  Iedereen was het er over eens dat het nu aan Brabant is om te trachten de partij weer op de rails te krijgen.  

Bergen op Zoom wordt 50PLUS.


In dat verband is het mooi om te kunnen melden dat in Bergen op Zoom   voorbereidingen getroffen gaan worden die er in de nabije toekomst toe gaan leiden dat de partij van John Voets, Steunpunt Bergen op Zoom, zich zal aansluiten bij 50PLUS. Het bestuur heeft daartoe toestemming gegeven en is er uiteraard erg blij mee.  In deze crisistijd een hoopvol signaal. 

Daar wil ik mee afsluiten. Natuurlijk houden we u van de verdere ontwikkelingen nauwgezet op de hoogte.
 

Wees voorzichtig en….. blijf gezond
 

Roelof Jan Mulder, Voorzitter