banner 01

Noord Brabant

Gezocht: lijsttrekkers voor PS en WS verkiezingen in 2019.

De Gemeenteraadsverkiezingen zijn achter de rug en we mogen zeggen dat wij uitstekend gescoord hebben in Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg.

Maar in 2019 komen de volgende verkiezingen er inmiddels alweer aan, te weten voor de Waterschappen (WS2019) en de Provinciale Staten (PS2019). En later ook nog de Europese verkiezingen maar daar komt het hoofdbestuur nog apart op terug.

Wij willen graag dezelfde aanpak volgen zoals toegepast is bij de verkiezing van de leden voor de Tweede Kamer. Eerst een lijstrekker en daarna de leden.

Dat houdt in dat wij een bijzondere provinciale ledenvergadering (PLV) hebben uitgeschreven op 30 juni 2018. De exacte locatie en het tijdstip daarvan worden u binnenkort medegedeeld. De leden kunnen in die vergadering de lijsttrekkers voor onze lijst bij verkiezingen van de drie Waterschappen en Provinciale Staten kiezen.

Vanaf heden is het mogelijk te solliciteren naar de functie van lijsttrekker op de 50PLUS lijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten, Waterschap De Dommel, Waterschap AA en Maas, en Waterschap Brabantse Delta in 2019. Het profiel vindt u hier(PS) en hier(WS). Als op 30 juni de lijsttrekkers gekozen zijn, start de sollicitatie voor de overige leden op de kieslijst voor de PS2019 en de WS2019. De finale lijst wordt dan in november op de jaarlijkse algemene provinciale ledenvergadering vastgesteld.

Voor de verkiezingen van de lijsttrekkers zijn door het afdelingsbestuur de volgende selectiecommissies benoemd:

Selectiecommissie Provinciale Staten: Adriana Hernandez , Jolanda van Hulst, Henk van Tilborg, Frans Mol en Henk Krol

Selectiecommissie voor de drie waterschappen: Ruud van Acquoij, Jacqueline Bach en Jan Opschoor.

Alle genoemde selectiecommissie leden hebben met dank hun benoeming aanvaard.

U kunt uw sollicitatie per e-mail sturen naar de secretaris Dick Schouw: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De sollicitatie start nu en eindigt op 28 mei 2018.

De selectiecommissies zullen de interviews met de kandidaten in de periode 29 mei – 10 juni houden. Kandidaten behoren daarmede rekening te houden qua beschikbaarheid. De aanbeveling van de commissies zal uiterlijk 15 juni op de provinciale website gepubliceerd worden

Zie ook:

Profielschets lijsttrekker Provinciale Staten 2019 - 2013

Profielschets lijsttrekker Waterschap 2019 - 2023